Sayfalar

18 Eki 2018

Aydınlık ve Pozitif Tekamül Yolunun Farklılıkları

 


Aydınlık ve Pozitif Tekamül Yolunun Farklılıkları

Geçen gün yazdığım Pozitif Tekamül Yolu yazısından sonra gelen soruları bildiğim kadarıyla haddimce cevapladım.

En çok sorulan "her ikisini birlikte seçebilir miyiz?" sorusu için Tekamül Yolları videosunu izleyebilirsiniz.




Ruhsallık şu an için benim bildiğim altı tekamül yolu ile varlık sürdürüyor. Altıgen bir piramidin her bir köşegeni olarak düşünürsek bu yolları. Her bir yol bir diğerinden farklı bir alanda ilerliyor.

Burada net bir ayrım yapabilmem söz konusu değil elbette bunu en iyi ruhunuz bilir. Bazı kişilerle uzun zamandır bir aradayız ve onların gelişimini bildiğim için onlar için dengeli olacak tekamül yolu ile ilgili olarak öneri sunabilirim. Başka kişilerden çalışma alan ve daha yeni karşılaştığım insanlara öneri sunmam çok doğru bir eylem değil.

Hem kendi tekamül yolu seçimim sonrasında yaşadıklarım hem de insanlara yaptığım grup çalışmaları ve bireysel seanslarda fark ettiklerimi bu yazıda toparlamış olacağım.

Aydınlık Tekamül Yolunun Kendi Gereklilikleri

  • Kişi kendi ile yüzleşmekte cesur olmalı.
  • İçinde var olan karanlık parçalarını kabullenebilmeli.
  • Kendi negatif duygu ve hislerini dönüştürmeli.
  • Egosu ile çatışmak yerine egosu ile ışığını ve sevgisini paylaşabilmeli.
  • Erdemli ya da kamil insanda olmaması gereken davranış ve alışkanlıkları bırakabilmeli.
  • Kendi yaşam sorumluluğunu %100 almış olmalı.
  • Var oluş planı içinde olan karanlığın varlığını da kabullenip onun da birin parçası olduğunu benimsemeli.
  • Hiç bir tekamül yolundaki kişiyi herhangi bir şey için zorlamamalı.
  • İlahi yasaların bilincinde olup, ilahi yasalara göre yaşamalı.
  • İlahi BEN BEN’im bilincinde olmalı.
  • Birlik bilincinde olmalı.

Bunlardan herhangi biri ile ilgili bu ne demek sorusu ortaya çıkıyorsa. O zaman önce o soruların cevaplarını öğrenip bilinçlendikten sonra tüm bildiklerini hayatına uyarlamalı. Bunları yaşamı ile uyarlarken hayattan elini eteğini çekmeden yaşam koşulları ile birlikte bunları dengelemeli.

Okuduğunda karmaşık gelebilir. Herhangi bir maddeyi öğrenip hayatınıza uyarladığınızda her şeyin çok daha keyifli ve eğlenceli olduğunu fark edersiniz. Kalben saf niyetle bunları yaptığınızda çok fazla ilahi yardım sizin yolunuzu açıyor. Her şey kolaylaşmaya başlıyor. Kolaylığın ve mucizelerin hayatınızda olmaya devam etmesi için her zaman her koşulda sorumluluğu almış olmanız ve kalbinizin niyetinin ilahi gerçeklikteki gibi saf olması gerekiyor.

Pozitif Tekamül Yolu Farklılıklar Nelerdir

  • Pozitif tekamül yolunda olan bir insan daha elastik bir yaşam yolculuğunda olur.
  • O tekamül yolu ile uyumsuz davranışların değişimi için süreç daha ılımlı ve uzun olabilir.
  • Yaşam dersleri yavaş yavaş sizi geliştirir.
  • Biz bilinci aktiftir. Sizinle benzer frekanstaki insanlar çoğunlukla sizinle olur. Geliştikçe diğer tekamül yolundaki insanlar size birlik bilincini öğretmek için hayatınıza dahil olmaya başlarlar.
  • Ruh daha olgunlaşma yolunda olduğu için, hata tekrarı kasti olarak yapılmıyorsa bir sonraki deneyim de yine kişiye sevgi ile yumuşakça gelir.

İlahi Gerçeklikler ve Yanılsamalar

Aydınlık tekamül yolunda yanılsamalar sadece dünya planın zorunluğu olan yanılsamalardır. Onun dışındaki yanılsamalar kişinin alanında bulunamaz. Çoğunluk sevgiyi ya da aşkı hayatına istiyor ancak bir çok kişi ilahi gerçeklikteki aşk ya da sevgiyi bilmiyor. Kişinin kendi kendine yarattığı aşk ve sevgi ile ilgili tüm yanılsamalar hayatından temizlenir.

Burada artık iyi ya da kötü tanımları olmadan ruh için sadece deneyim olan durumlar yaşanır. Bu deneyimler egonun konforlu alanından çıkmasını zorlayan bilinmeze yolculuklardır. Teslimiyette yaşamı sistem, kişinin hayatına uyarlar kişi istese de istemese de.

Dürüstlük ve saflık bu tekamül yolunda bulunur. Bu yolda olanları da saflaştırır. Kişinin kendinden bile sakladığı gerçekleri ortaya çıkarır. Kabulleniş burada en hızlandırıcı araç olur.

Benim bildiğim aydınlık tekamül yolu böyle bir yol. Bu yolda ben çok eğleniyorum. Bir sürü deneyim ve yüzleşme yaşıyorum. Bunları daha kolay dönüştürüyor ve daha kolay dengeye geliyorum. Yazının neresine yazacağımdan emin olamadığım için buraya eklemek benim için uygun oldu. Eğer sürekli en ufak şeyden bile şikayet ediyorsanız işte bu yol size kesinlikle uymaz. Şikayeti hayatınızdan bıraktıktan sonra bu yolda ilerlemeyi seçebilirsiniz.

Her yol BİRe ulaşıyor. Seçtiğiniz her yol kıymetli sadece seçimlerinizin farkında olun. Biz çok harikayız.

18.10.2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder