Sayfalar

24 Oca 2019

Bunu Yaşayan Tek İnsan Sen Değilsin



Dünya üzerindeki tüm insanlar uzun süreli ya da kısa süreli olumsuz yaşam döneminden geçiyor. Yaptığım çalışmalarda bazen kişi kendini öyle çıkmaza sokmaya çalışıyor ki şaşırıyorum.


Dünyadaki her insan özel ve değerli. Bunu başkalarına ispatlamak için yaşamınızı zorlaştırmanıza hiç gerek yok. Yaşam belirli dönemlerde zaten zorluğu beraberinde getiriyor. Ekstraya gerek yok.


Çalışma yaptığım insanlarda alanı açabilmek için sadece göbek adı dahil tam isim soyisim istiyorum. Onun dışında her hangi bir bilgi istemiyorum. Bunun sebebi kişiyi kategorize etmemek için. Mesleği, yaşı, doğum tarihi hepsi kategorize etmeme neden olacak. Kişiye karşı belirli kalıplarla yaklaşmama neden olacak.

Çalışmalarda önemli olan tek şey gerçekten yaşadıklarından özgürleşip kendi yaşamını yeniden yaratmak istiyor musun? 

Senin yaşadığın deneyimleri benzer şekilde senden önce de yaşamış insanlar vardır ve senden sonra da var olacak. Seçimin ne bu deneyimin içinde kaybolmak mı yoksa her şeyi arındırmak mı?

Hastalık, parasızlık, değersizlik, mutsuzluk, tecavüz, taciz... hepsini yaşayan çok fazla insan var. Bu deneyimlerle kendi yaşamından vazgeçenlerde var; kendi küllerinden yeniden doğanlarda. 

Sen neyi seçmek istiyorsun? Yaşadığın deneyimleri insanlara anlatıp onun ah vahı ile beslenmek mi istiyorsun yoksa muhteşem bir cesaret ile yaşam hikayeni anlatıp, insanların sana hayran olmasını mı?

Yaşın, yaşadığın şehir, çalıştığın iş, kazandığın para, doğduğun aile, yaşadığın aile bunların hiç biri dönüşümünü engelleyecek bahaneler değil. Her şeye rağmen dönüşmek istiyorsan dönüşürsün.

Dönüşümde hedef yok, dönüşüm sonu gelmeyen bir yolculuk. Dönüşüm, hayatındakilere rağmen değil; hayatındakilerle birlikte yaşama sanatı.

Yaşadıklarınla ne ilksin ne de son olacaksın...

24.01.2019

Spiritüel Rehber Yasemin Derya Metin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder