Sayfalar

22 Şub 2019

Ne Olmak İstiyorsun


Bu yazıyı var oluşta karanlık rolü oynamayı seçmiş ruhlar için yazıyorum.

Şu an bulunduğumuz evrende benim bildiğim kadarıyla Kaos Karanlıktan var oldu, Aşk Aydınlıktan. Her ikisinin yolculuğu da çok farklı deneyimleri beraberinde getiriyor. Biz dualite alanında olduğumuz için her ikisine ihtiyaç duyuyoruz. Henüz karanlığın bizim evrenimizdeki bizim gelişimimiz için rolü bitmedi. Onun için varlığını sürdürmek zorunda.
Ne zaman bizler kendi ışığımızı arttırırsak artık karanlık da bize öğreti için varlığına
ihtiyaç duyulmayan titreşim ortaya çıktığı anda o rolü bırakacak.

Karanlıktan var olmayı seçen ruh Yokluk boyutundan yolculuğuna başlıyor. Özellikle karanlığın yolculuğu, öğretisi çok daha uzun ve daha zor. Toplum tarafından dışlanmış bütün rolleri oynaması gerekiyor. Toplu katliam, seri katil, katil, tecavüzcü, hırsız... Bu rolü oynayanlarla biz iyi insan, erdemli insan ya da kamil insanın ne demek olduğunu anlıyoruz.

Yaratıcı her birimizin tekamül yoluna saygı duyuyor bir diğerinin var oluşundaki öğretilerle diğerini olması gereken zamanda bir araya getiriyor. Yaşanılmış her şey plana uygun ve sistem tarafından işletiliyor.

Bu rollerden herhangi birini deneyimlemiş ruh var oluştaki planı ve birlikte plan yaptığı sistemsel değişimlerle birlikte tekamül yolculuğu ışığa doğru ilerliyor.

Ruhsal plan, yaptıklarını dönüştür kalpten gerçekten iste senin için daha ışıklı kapılar hak ettiğin sürece açılır bilgisini hem spiritüel hem dini öğretilerle bize hatırlatıyor.

Bu Yaşam Döngüsünde İlerlemiş olan Ruh Ne Yapmalı?

Karanlıktan evrimleşen ruh kendisi güçlü karanlık oluncaya kadar köleleştirilip sömürülüyor. Kendisi güçlendikçe kendinden güçsüz ruhlara aynısını yapıyor. Şu an yaşadıklarında mağduru oynamak yerine "evet tüm var oluş için sorumluluğumu alıyorum, kendimi ve yaptıklarımı arındırmayı kabul ediyorum" deme cesaretini gösterdiğinde tüm ruhsal varlıklar bu cesur seçimi karşısında ona yardımcı oluyorlar.

Bu sorumluluğu almayan ruh sorumluluk almaya hazır hale gelene kadar kendi kurban bilinci döngüsünde yaşam ya da yaşamlar sürdürmeye devam ediyor.

Ne yapmayı seçebilir?
  • Kişi kendine ya da başkalarına acımayı bırakmayı (yazık bana, ya da yazık ona söylemleri hayatında varsa kişi acıma ve acınma oyunu içindedir.)
  • Kendini ya da başkalarını yargılamayı bırakmayı (ben affedilecek insan değilim, o affedilecek insan değil söylemleri hayatında varsa kişi affetmeme oyunu içindedir.)
  • Suçlamayı bırakmayı (onun, bunun, şunun yüzünden söylemleri hayatında varsa kişi suçlama oyunu içindedir.)
  • Feda etmeyi bırakmayı (senin için ... yaptım kendi hayatımı yaşamadım söylemleri hayatında varsa kişi fedakarlık oyunu içindedir.)
Bu seçimler kişinin yaşamına daha fazla yer açmaya başlayacağı için eğer seçerse kendine yeni bir yol haritası oluşturabilir. 

Kişi bu seçimleri yapmazsa hayatında sürekli olarak birilerine bağımlı olarak yaşar. Anne, baba, sevgili, eş, çocuk, arkadaş, dost, psikolog, psikiyatrist, yaşam koçu, ruhsal rehber... bağımlı olunacak çok ama çok insan bulabilir.

Ne olduğun değil ne olmak istediğin önemli. Kalpten iste ve sorumluluğunu al. Her şey bu kadar basit...

22.02.2019


Spiritüel Rehber Yasemin Derya Metin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder